Tvaroháče

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g tvarohu (dá se použít i domácí lučina)
100 g najemno nastrouhaného sýru (nejlépe balkán)
1 lžíce škrobu
1 žloutek
špetka soli, mleté sladké papriky a mletého kmínu
stroužek utřeného česneku
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Vše kromě strouhanky důkladně promícháme v míse. Strouhanku přisypáváme postupně a mícháme, dokud není těsto dostatečně zahuštěné, aby se s ním dalo pracovat (nemusí být vyloženě tuhé, ale zároveň by mělo trochu držet pohromadě).

  2. Těsto vyklopíme na pracovní plochu podsypanou strouhankou a utvoříme váleček. S těstem se nijak zvlášť dobře nepracuje, chce to trošku cvik a grif.;-)

  3. Z válečku odkrajujeme nožem placičky, které ještě ze stran obalíme ve strouhance. Placky smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova, obracíme je opatrně, aby se nám nepotrhaly.

  4. Hotové tvaroháče odkládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a podáváme nejlépe ozdobené kopečkem zakysané smetany a zeleninou (nejlepší je kapie ze sklenice).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!