Tvaroháče
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 500 g tvarohu (dá se použít i domácí lučina)
- 100 g najemno nastrouhaného sýru (nejlépe balkán)
- 1 lžíce škrobu
- 1 žloutek
- špetka soli, mleté sladké papriky a mletého kmínu
- stroužek utřeného česneku
- strouhanka
Postup Tvaroháče
Postup přípravy receptu
-
Vše kromě strouhanky důkladně promícháme v míse. Strouhanku přisypáváme postupně a mícháme, dokud není těsto dostatečně zahuštěné, aby se s ním dalo pracovat (nemusí být vyloženě tuhé, ale zároveň by mělo trochu držet pohromadě).
Těsto vyklopíme na pracovní plochu podsypanou strouhankou a utvoříme váleček. S těstem se nijak zvlášť dobře nepracuje, chce to trošku cvik a grif.;-)
Z válečku odkrajujeme nožem placičky, které ještě ze stran obalíme ve strouhance. Placky smažíme v rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova, obracíme je opatrně, aby se nám nepotrhaly.
Hotové tvaroháče odkládáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk a podáváme nejlépe ozdobené kopečkem zakysané smetany a zeleninou (nejlepší je kapie ze sklenice).