Tuňákový salát s avokádem a vejci

Recepty, Saláty

Suroviny

1 konzerva tuňáka (170 g) ve vlastní šťávě
1 červená cibule
10-12 třešňových rajčátek
1 zralé avokádo
2 vejce uvařená natvrdo
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 limetky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, rajčátka rozčtvrtíme a vejce nakrájíme na menší kousky. Avokádo přepůlíme, vyjmeme pecku a nakrájíme ho na menší kousky. Dáme do misky a zakapeme limetkovou šťávou.

  2. Z tuňáka scedíme šťávu, rozdělíme ho na menší kousky a přidáme k avokádu. Do misky vložíme i cibuli, rajčata a vejce. Salát osolíme, opepříme, přidáme olej a velmi opatrně promícháme, aby se tuňák příliš nerozpadl. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!