Třetihory

Recepty, Minutky

Suroviny

sekaný špenát
brambory
cibule
česnek
kuřecí prsní řízky
sůl
pepř
smetana ke šlehání
papriky
rajčata
mléko
máslo
kari
koření na gyros (řecké)
olivový olej
grilovací koření se sušenou slaninou
sojová omáčka
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si oloupeme brambory, nakrájíme na jemno a uvaříme do měkka. Po uvaření přidáme dva plátky másla, osmaženou cibulku, sušený česnek a podle brambor horké mléko. Brambory si rozmačkáme vidličkou a vytvoříme šťouchané brambory. Mléko a máslo musíme ovšem zpracovat do sebe.

  2. Jako druhý postup vytvoříme špenátovou směs. Nasekaný špenát spaříme. Rozpálíme si pánev a přidáme tam špenát a smetanu. Smetany nesmí být moc, jen na dno pánve. Špenát nesmí být ponořený, smetana jím jen pobublává. Dále si jej osolíme, opepříme a přidáme špetku sušeného česneku a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Podusíme a vypneme. Špenát musíme stále míchat, aby se nepřipálil.

  3. Poslední postup je masová směs. Kůřecí maso si nakrájíme na nudličky. Naložíme jej na 20 minut do olivového oleje, špetky kari, 2 špetky grilovacího koření se slaninou, špetka gyros koření, špetka česneku a 2 kapky sojové omáčky. Po 20 minutách si směs vysypeme na rozpálenou pánev a osmahneme do zlatova. Maso nesmí být přepálené. Po osmahnutí přidáme lžíci smetany a ještě necháme dojít.

  4. Všechny tři chody si naservírujeme jako 3 kopečky. Vytvoříme kopeček z brambor, kopeček špenátové směsi a přiměřenou směs masa. Jako přílohu si nakrájíme červenou papriku a rajčata bez vnitřní dužiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy