Třešňový pohár
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g třešní - vypeckovaných
- 2,5 - 3 dl vody
- cukr krupice dle chuti
- 1 vanilkový pudink - sypký
- Dále:
- cca 1 kg bílého jogurtu nebo zakysané smetany...
- cukrářské nebo dětské piškoty
- sušenky nebo oplatky
- vanilkový cukr
- cukr dle chuti
- třešně
Postup Třešňový pohár
Postup přípravy receptu
-
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i skořici, citronovou kůru, vanilku, rum... Ve zbylé vodě si rozmícháme pudink, který vlijeme ke třešním za stálého míchání a dle návodu povaříme. Pudink by neměl být příliš tuhý, vody dáváme dle vodnatosti třešní.
Z části zchladlé třešně vrstvíme do pohárů, sklenic, misek... a prokládáme jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr a případně ještě dle chuti dosladili. Místo jogurtu můžeme použít zakysanou smetanu, mlékem naředěný tvaroh či mascarpone...
Vrstvy můžeme prokládat i piškoty nebo nalámanými sušenkami (máslové, Lotus...), vše dle vlastní chuti a fantazie.
Poháry dáme vychladit a před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.