Třešňový pohár

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g třešní - vypeckovaných
2,5 - 3 dl vody
cukr krupice dle chuti
1 vanilkový pudink - sypký
Dále:
cca 1 kg bílého jogurtu nebo zakysané smetany...
cukrářské nebo dětské piškoty
sušenky nebo oplatky
vanilkový cukr
cukr dle chuti
třešně

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme trochu vody, osladíme dle chuti (sladkosti třešní) a přivedeme k varu. Na dochucení můžeme použít i skořici, citronovou kůru, vanilku, rum... Ve zbylé vodě si rozmícháme pudink, který vlijeme ke třešním za stálého míchání a dle návodu povaříme. Pudink by neměl být příliš tuhý, vody dáváme dle vodnatosti třešní.

  2. Z části zchladlé třešně vrstvíme do pohárů, sklenic, misek... a prokládáme jogurtem, ve kterém jsme rozmíchali vanilkový cukr a případně ještě dle chuti dosladili. Místo jogurtu můžeme použít zakysanou smetanu, mlékem naředěný tvaroh či mascarpone...

  3. Vrstvy můžeme prokládat i piškoty nebo nalámanými sušenkami (máslové, Lotus...), vše dle vlastní chuti a fantazie.

  4. Poháry dáme vychladit a před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!