Treska zapečená s bramborami

Recepty, Ryby

Suroviny

1 balíček tresky
12 větších brambor
Těstíčko na zalití:
3 vejce
sýr eidam – cca 20 dkg
polovina malého kelímku bílého jogurtu
mléko (dle potřeby)
2-3 lžíce hladké mouky
vegeta
sůl
pepř
kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč vymastíme máslem, nakrájíme na něj syrové okrájené brambory. Krájíme na větší plátky. Zakryjeme alobalem a pečeme cca 1 hodinu. Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo, na něj vložíme osolenou a opepřenou tresku, chvíli podusíme.

  2. Těstíčko vytvoříme tak, že rozklepneme do misky celé vejce, v hrnečku rozmícháme jogurt s mlékem, přidáme do misky s vejci, přistrouháme eidam - rozmícháme a přisypeme hladkou mouku. Dochutíme solí, pepřem, vegetou a petrželkou.

  3. Jakmile se brambory rozpekly, sundáme alobal a navrstvíme tresku – zalijeme těstíčkem. Pečeme znovu při 180°C, až nám pokrm krásně zrůžoví“. Podáváme např. s kyselou okurkou, můžeme ochutit tatarkou….


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!