Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga

Recepty, Ryby

Suroviny

300 g tresky nebo bělomasé ryby s kůží
snítka kopru
1/2 citronu
sůl
olivový olej
čerstvě mletý pepř
140 g čočky beluga
60 g jarní cibulky
100 g mrkve
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
Sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100˚C.

  2. Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky.

  3. Na rybu položte kopr, plátky citronu a důkladně rybu zabalte do potravinové fólie tak, aby z balíčku nevytékala šťáva.

  4. Nalijte do pekáčku horkou vodu a balíček do něj položte. Vložte do trouby a nechte táhnout cca 2 hodiny (podle síly filetu. Já měla filet silný několik cm, táhla jsem rybu 2 hod 15 min).

  5. Čočku zalijte horkou vodou, přidejte špetku soli a pozvolna vařte do změknutí cca 20 minut. Čočku sceďte.

  6. Na pánvi rozehřejte olej. Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a vložte do pánve. Opékejte 1-2 minuty.

  7. Mezitím nakrájejte cibulku na plátky a přidejte ji k mrkvi. Restujte 1 minutu. Přidejte jemně nasekaný česnek a promíchejte společně s uvařenou čočkou. Ochuťte čerstvě mletým pepřem a promíchejte.

  8. Rybu opatrně rozbalte. Filet rozdělte a maso naservírujte na čočku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!