Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga
Recepty, RybySuroviny
- 300 g tresky nebo bělomasé ryby s kůží
- snítka kopru
- 1/2 citronu
- sůl
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- 140 g čočky beluga
- 60 g jarní cibulky
- 100 g mrkve
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- Sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Treska tažená ve vakuu s teplým salátem z čočky beluga
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na teplotu těsně pod 100˚C.
Tresku lehce potřete olivovým olejem a důkladně osolte. Citron nakrájejte na plátky.
Na rybu položte kopr, plátky citronu a důkladně rybu zabalte do potravinové fólie tak, aby z balíčku nevytékala šťáva.
Nalijte do pekáčku horkou vodu a balíček do něj položte. Vložte do trouby a nechte táhnout cca 2 hodiny (podle síly filetu. Já měla filet silný několik cm, táhla jsem rybu 2 hod 15 min).
Čočku zalijte horkou vodou, přidejte špetku soli a pozvolna vařte do změknutí cca 20 minut. Čočku sceďte.
Na pánvi rozehřejte olej. Mrkev nakrájejte na drobné kostičky a vložte do pánve. Opékejte 1-2 minuty.
Mezitím nakrájejte cibulku na plátky a přidejte ji k mrkvi. Restujte 1 minutu. Přidejte jemně nasekaný česnek a promíchejte společně s uvařenou čočkou. Ochuťte čerstvě mletým pepřem a promíchejte.
Rybu opatrně rozbalte. Filet rozdělte a maso naservírujte na čočku.