Toasty se špagetovou dýní
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně (použijeme 500 g)
- 4 bílé toastové chleby
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 50 g uzené slaniny
- 1 lžička tymiánu
- 2 lžičky balzamicového octa
- 50 g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup Toasty se špagetovou dýní
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety). 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.
Na pečiaci papier na plech rozložíme chlieb. 2 lyžice oleja premiešame s prelisovaným cesnakom a natrieme na chleby. Zapekáme v rúre 5 minút.
Slaninu narežeme na kocôčky, opražíme na zvyšnom oleji, odstavíme z ohňa, pridáme vyšpagetovanú dyňu, tymián, osolíme, okoreníme a premiešame. Dochutíme octom.
Na opečené chleby navrstvíme špagetovú dyňu a opäť 5 min zapekáme. Nakoniec posypeme hoblinkami syra a zapečieme, kým sa nezačne topiť. Ihneď podávame.