Sušenky z kaštanové mouky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 125 g kaštanové mouky (Adveni Medical)
- 125 g bezlepkové mouky (Doves Farm, Schär)
- 80 g moučkového cukru
- 2 lžíce sušeného rostlinného nápoje TopNatur
- 40 g Stelly nebo jiného bezmléčného tuku
- 1/4 lžičky xanthanu
- voda dle potřeby (cca 100 ml)
Postup Sušenky z kaštanové mouky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme na vále hladké nelepivé těsto a rozválíme jej na tloušťku 3-4 mm.
Vykrajujeme libovolné tvary, které přenášíme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme při 160 °C, až než začnou okraje lehce růžovět (asi 10 minut). Sušenky jsou lehce křupavé a chuťově moc dobré, kaštanová mouka je velmi ozvláštní. Navíc jim dodá zajímavou barvu.