Štika ve smetanové omáčce podle Miloše Štěpničky
Recepty, RybySuroviny
- 4 porce štiky
- sůl
- pepř
- citrón
- hladká mouka
- 250 ml smetany
- sardelová pasta
- 100 ml bílého vína
- přepuštěné máslo
Postup Štika ve smetanové omáčce podle Miloše Štěpničky
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet.
Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova.
Opečené kousky si odložíme stranou a do výpeku nalijeme smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky.
Chvilku necháme povařit, pak přilijeme trochu vína a přidáme několik centimetrů sardelové pasty.
Je-li omáčka moc hustá, zředíme ji trochou mléka. Necháme chvilku povařit, dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní prohřát připravené porce ryby.
Podáváme s bramborem, rybu přelijeme omáčkou a doplníme plátkem citrónu a malým kopečkem brusinek.