Štika ve smetanové omáčce podle Miloše Štěpničky

Recepty, Ryby

Suroviny

4 porce štiky
sůl
pepř
citrón
hladká mouka
250 ml smetany
sardelová pasta
100 ml bílého vína
přepuštěné máslo

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet.

  2. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova.

  3. Opečené kousky si odložíme stranou a do výpeku nalijeme smetanu rozmíchanou se lžící hladké mouky.

  4. Chvilku necháme povařit, pak přilijeme trochu vína a přidáme několik centimetrů sardelové pasty.

  5. Je-li omáčka moc hustá, zředíme ji trochou mléka. Necháme chvilku povařit, dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní prohřát připravené porce ryby.

  6. Podáváme s bramborem, rybu přelijeme omáčkou a doplníme plátkem citrónu a malým kopečkem brusinek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!