Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety ze štiky obecné (2 x 200g)
1 balení sýru Président Le Bleu (145g)
3 lžíce smetany 33%
přepuštěné máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Filety štiky opláchneme vodou, osušíme a osolíme. Oba filety na kůži nařízneme, aby se nám ryba při opékání nekroutila.

  2. Do pánve si dáme přepuštěné máslo a necháme ho rozehřát. Filety štiky lehce poprášíme hladkou moukou a vložíme kůží dolů do rozpáleného másla.

  3. Jakmile je štika ze strany kůže opečena do zlaté barvy, opatrně porce otočíme a opékáme i z druhé strany do křupava.

  4. Během opékání si připravíme studenou sýrovou omáčku. Do misky si nakrájíme na menší kousky sýr Président Le Bleu, přidáme tři lžíce smetany a za pomoci vidličky sýr rozmačkáme. Sýr se nám se smetanou krásně spojí a vznikne velmi chutná a rustikální omáčka.

  5. Na přílohu použijeme předem uvařené brambory, které nakrájíme na silnější dukáty a opečeme do křupava na přepuštěném másle. Porce štiky servírujeme na křupavých dukátech z brambor se studenou rustikální sýrovou omáčkou Président Le Bleu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!