Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety ze štiky obecné (2 x 200g)
- 1 balení sýru Président Le Bleu (145g)
- 3 lžíce smetany 33%
- přepuštěné máslo
- sůl
Postup Štika se sýrovou omáčkou Président Le Bleu
Postup přípravy receptu
-
Filety štiky opláchneme vodou, osušíme a osolíme. Oba filety na kůži nařízneme, aby se nám ryba při opékání nekroutila.
Do pánve si dáme přepuštěné máslo a necháme ho rozehřát. Filety štiky lehce poprášíme hladkou moukou a vložíme kůží dolů do rozpáleného másla.
Jakmile je štika ze strany kůže opečena do zlaté barvy, opatrně porce otočíme a opékáme i z druhé strany do křupava.
Během opékání si připravíme studenou sýrovou omáčku. Do misky si nakrájíme na menší kousky sýr Président Le Bleu, přidáme tři lžíce smetany a za pomoci vidličky sýr rozmačkáme. Sýr se nám se smetanou krásně spojí a vznikne velmi chutná a rustikální omáčka.
Na přílohu použijeme předem uvařené brambory, které nakrájíme na silnější dukáty a opečeme do křupava na přepuštěném másle. Porce štiky servírujeme na křupavých dukátech z brambor se studenou rustikální sýrovou omáčkou Président Le Bleu.