Štika s lehkým letním bramborovým salátkem

Recepty, Ryby

Suroviny

Ryba:
čerstvá štika
75 g másla
sůl a pepř
Salát:
750 g brambor uvařených ve slupce
10 ks ředkviček nakrájených na tenké plátky
1 salátová okurka nakrájená na tenké plátky
200 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu (min 3% tuku)
1 lžíce majonézy
1,5 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
sůl a pepř dle chuti
citron

Postup přípravy receptu

  1. Vykuchanou a očištěnou štiku nakrájíme na podkovy cca 3 cm silné. Na pánvi rozpálíme máslo a štiku na něm z obou stran opečeme, osolíme a opepříme. Poté ještě vložíme do trouby a dopékáme cca 10-15 minut.

  2. Uvařené brambory na salát nakrájíme na kostičky, přidáme na tenko pokrájené ředkvičky a salátovou okurku, zakysanou smetanu, jogurt, majonézu, hořčici, šťávu z citronu, sůl a pepř. Vše společně promícháme a necháme chvilku odležet (stačí 10 minutek) a můžeme podávat společně s rybičkou:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!