Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky rib eye steaku (cca á 200 g)
2 lžičky červené curry pasty
100 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
bramborové hranolky k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Curry pastu rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Marinádou potřeme steaky. Necháme odležet cca 20 minut. Poté setřeme marinádu a vložíme do grilu. Nastavíme typ masa. Chytrý optigril si vypočte výšku masa a sám ohlásí zapípáním, kdy je steak rare, medium či well done. Steak poté vyjmeme, na teplém místě necháme odpočinout asi 5 minut a osolíme. Podávejte s bramborovými hranolky.

  2. Skvělou přílohou ke steaku jsou i opékané bramborové plátky, grilovaná kukuřice a koriandrový dip. Ve slupce uvaříme 600 g mladých brambor. Do vroucí osolené vody vhodíme 2 klasy kukuřice, 15 minut vaříme a poté necháme okapat a osušíme. Brambory i kukuřici nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. V míse prohodíme se sušeným česnekem, solí a 40 ml olivového oleje. Vložíme do optigrilu rozpáleného na program zelenina. Pečeme dozlatova. Nakonec rozmícháme 200 g tučné zakysané smetany s hrstí nasekaného koriandru a 2 stroužky česneku, utřenými se solí. Podáváme ke steaku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!