Starofrancouzská omáčka s uzeným jazykem

Recepty, Omáčky

Suroviny

100 g másla
2 PL hladké mouky
1/2 l mléka
1 cibule
talířek nakrájených žampionů
sůl
pepř
1 PL nasekané pažitky
2 PL nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo, osmažíme na něm na jemno nasekanou cibuli, vsypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozšleháme a přivedeme k varu. Osolíme, okořeníme, vmícháme na plátky nakrájené žampiony a po lžíci nasekané pažitky a petrželky.

  2. Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Pak omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a pasírujeme přes cedník. Hotovou omáčku posypeme zbytkem nasekané petrželky.

  3. Omáčku podáváme k vařenému masu (já jsem měla s vařeným uzeným vepřovým jazykem), jako přílohu můžeme přidat dušené houby a k tomu bagetu opečenou s česnekovým máslem. Místo bagety se mohou použít např. špecle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!