Spagety Vongole, nebo Cozze
Recepty, Mořské plodySuroviny
- 200 g Špagety
- 500 g mušle Vongole (mohou být i Cozze)
- 250 ml bílého vína (používám suché)
- 2 chilli papričky
- 10 cherry rajčátek
- sušená rajčata (nemusí být) malá hrstka
- lžička suché zeleninové směsi do polévek (nevím jestli by šla i Podravka)
- kupují něco podobného v bio obchůdku
- petrželka
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
Postup Spagety Vongole, nebo Cozze
Postup přípravy receptu
-
Cesnek si nakrajime na slabe platecky, chilli papricky na kolecka a zpenime na olivovem oleji ve velike panvicce. Pridame proplachle musle, na mesicky pokrajena rajcatka, susena rajcta. 2-3 min. Orestujeme, pote zalijeme polovinou vina a posypeme suchym korenim do polevky - priklopime poklickou a nechame na mirnem ohni dusit. Mezitim si uvarime v osolene vode spagety, scedime a zakapeme olivovym olejem.
Na musle nalijeme zbytek vina a pridame nadrobno nasekanou petrzelku, dochutime podle potreby soli a mletym peprem (samozrejme dobrym peprem z mlynku). Nechame jeste chvili dusit. Musle jsou hotove, jakmile se temer vsechny pootviraji. Trva to cca 15 min.
Kdyz budete mit jeste nejake musle zavrene-muze to byt ve finale max. 10% nic se nedeje, neotevrene musle vyjmete a nepridavejte do jidla. Musle, ktere se neotevrou, by se nemeli jist!!!
V konecne fazi odleji trochu stavy pomoci poklicky a do zbyleho susku s muslemi zamicham uvarene spagety. Servirujeme v hlubokem taliri.