Spagety Vongole, nebo Cozze

Recepty, Mořské plody

Suroviny

200 g Špagety
500 g mušle Vongole (mohou být i Cozze)
250 ml bílého vína (používám suché)
2 chilli papričky
10 cherry rajčátek
sušená rajčata (nemusí být) malá hrstka
lžička suché zeleninové směsi do polévek (nevím jestli by šla i Podravka)
kupují něco podobného v bio obchůdku
petrželka
sůl
pepř
2 stroužky česneku
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cesnek si nakrajime na slabe platecky, chilli papricky na kolecka a zpenime na olivovem oleji ve velike panvicce. Pridame proplachle musle, na mesicky pokrajena rajcatka, susena rajcta. 2-3 min. Orestujeme, pote zalijeme polovinou vina a posypeme suchym korenim do polevky - priklopime poklickou a nechame na mirnem ohni dusit. Mezitim si uvarime v osolene vode spagety, scedime a zakapeme olivovym olejem.

  2. Na musle nalijeme zbytek vina a pridame nadrobno nasekanou petrzelku, dochutime podle potreby soli a mletym peprem (samozrejme dobrym peprem z mlynku). Nechame jeste chvili dusit. Musle jsou hotove, jakmile se temer vsechny pootviraji. Trva to cca 15 min.

  3. Kdyz budete mit jeste nejake musle zavrene-muze to byt ve finale max. 10% nic se nedeje, neotevrene musle vyjmete a nepridavejte do jidla. Musle, ktere se neotevrou, by se nemeli jist!!!

  4. V konecne fazi odleji trochu stavy pomoci poklicky a do zbyleho susku s muslemi zamicham uvarene spagety. Servirujeme v hlubokem taliri.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!