Šmakoun po provensálsku

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balení šmakouna
1 balení mražené francouzské zeleniny Dione (kořenová zelenina + pórek)
červená paprika
cibule
2 lžíce oleje
sladká paprika
provensálské bylinky
worcester
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájenou na měsíčky a papriku na proužky jsem osmahla na oleji.

  2. Pak jsem přidala nakrájeného šmakouna a opekla ho dozlatova. Okořenila jsem sladkou paprikou a provensálskými bylinkami, když se rozvoněly, přidala jsem francouzskou zeleninu a worcester.

  3. Podlila jsem asi deci vody a podusila cca deset minut, aby byla zelenina na skus.

  4. Nakonec jsem pokrm dochutila solí a pepřem.

  5. Podávala jsem s těstovinami, ale určitě by šla i rýže. V tom případě, ale podlijte víc a trochu zahustěte, aby vznikla omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!