Slavnostní krůtí závitky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí prsa
- drůbeží játra
- uzená slanina
- kapustové listy
- mrkev
- sůl
- mletý pepř
- olej
- voda
- kostky ledu
- máslo
Postup Slavnostní krůtí závitky
Postup přípravy receptu
-
Kelové listy krátko obvaríme vo vriacej vode a ihned ich schladíme v studenej vode s kockami ľadu. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Vyrežeme u nich silnejšie rebrá a pripravíme na plnenie. Na jemnom strúhadle na jemno nastrúhame mrkvu, osolíme a okoreníme ju.
Na masle opečieme hydinovú pečeň a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na plátky a vyložíme ňou dno pekáča. Morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.
Na 2 osolené, na seba položené kelové listy dáme asi 1 cm silnú vrstvu mrkvy, na ňu položíme pripravené morčacie rezne a hydinovú pečeň, pomocou kelových listov pevne zvinieme.
Závitky vložíme do pekáča na slaninu tesne vedľa seba, podlejeme trochou vody a pečieme v trúbe za častého prelievania šťavou na 160-170°C/ventilátor/30 minút.
Upečené závitky šikmo prekrojíme a podávame so zemiakovým pyré a s plátkom upečenej slaniny.