Slavnostní krůtí závitky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prsa
drůbeží játra
uzená slanina
kapustové listy
mrkev
sůl
mletý pepř
olej
voda
kostky ledu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kelové listy krátko obvaríme vo vriacej vode a ihned ich schladíme v studenej vode s kockami ľadu. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Vyrežeme u nich silnejšie rebrá a pripravíme na plnenie. Na jemnom strúhadle na jemno nastrúhame mrkvu, osolíme a okoreníme ju.

  2. Na masle opečieme hydinovú pečeň a necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na plátky a vyložíme ňou dno pekáča. Morčacie prsia nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán.

  3. Na 2 osolené, na seba položené kelové listy dáme asi 1 cm silnú vrstvu mrkvy, na ňu položíme pripravené morčacie rezne a hydinovú pečeň, pomocou kelových listov pevne zvinieme.

  4. Závitky vložíme do pekáča na slaninu tesne vedľa seba, podlejeme trochou vody a pečieme v trúbe za častého prelievania šťavou na 160-170°C/ventilátor/30 minút.

  5. Upečené závitky šikmo prekrojíme a podávame so zemiakovým pyré a s plátkom upečenej slaniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!