Sladký dort - dinosaurus

Recepty, Dorty

Suroviny

1 bábovka
2 balíčky fondánu
nutela
marmeláda dle chuti
1 banán (jahody, kiwi či jiné ovoce dle sezony)
piškoty
moučkový cukr
1 vanilkový pudink
1 máslo
2 lžíce rumu nebo pár kapek rumového aroma
potravinářské barvy
zahuštěné kondenzované mléko
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Bábovku upečete vlastní dle svého receptu. Ten neuvádím, jistě najdete zde na TOP receptech ten svůj oblíbený, nebo můžete koupit již bábovku udělanou. Nejprve bábovku po stranách seřízneme, abychom vytvořili tělo dinosaura. Pak 2x rozkrojíme podélně, takže získáme 3 korpusy. Spodní potřeme bohatě marmeládou a krémem, přiklopíme, další pomažeme nutelou, uložíme nakrájené banány a opět krém, přiložíme vrchní díl bábovky. Krém: Dle návodu uvaříme vanilkový pudink, necháme vychladnout (mícháme, aby se netvořil škraloup). Našleháme máslo do hladka, pomalu přidáváme vychladlý pudink, zašleháme a nakonec přidáme kondenzované mléko (asi 1/4 plechovky).

  2. Vypracujeme hmotu z drcených piškotů, 2 lžic nutely, lžíce kondenzovaného mléka, oříšku másla, kávové lžičky rumu a nebo několik kapek rumového aroma - hmoty musí být tolik, aby se z toho dala vymodelovat hlava dinosaura, ocas a 4 nohy, hustotu regulujeme přidáním piškotů. Hmota by měla být vláčná a dobře tvarovatelná.

  3. Vytvarujeme hlavu, přilepíme krémem k tělu z bábovky, stejně tak ocas (prstama zvýrazníme i vyvýšený hřbet, vymodelujeme nohy a přilepíme krémem. Celého dinosaura pomažeme krémem a dáme zatuhnout do lednice.

  4. Zatím vyválíme plát z fondánu, musí být aspoň o 5 cm větší než je dinosaurus. Plát položíme na dinosaura a pečlivě uhladíme a pak odřízneme, co je navíc. Opatrně dotvarujeme záhyby, obličejovou část, hřbet a pak už doladíme barvičkami dle fantazie. Pro děti je atraktivní na hřbetě vyříznout otvor ve fondánu a využít prostor bábovky na naplnění lentilkami (ale můžeme i naplnit čímkoliv jiným nebo nechat uzavřené jako překvapení:).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!