Skořičové kytičky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

130 g bezlepkové mouky Schär B
50 g bezlepkové mouky Jizerka
20 g solamylu
1/4 kávové lžičky xanthanové gumy
60 g moučkového cukru
1 kávová lžička vanilkového cukru
1 kávová lžička skořice
125 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
na polevu moučkový cukr, citronová šťáva a kapka oleje

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu.

  2. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme kytičky. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem.

  3. Pečeme při 160°C 8-10 min. Necháme na plechu vychladnout, teprve poté s cukrovím manipulujeme - teplé je velmi křehké a snadno se láme.

  4. Vychladlé kytičky poléváme citronovou polevou. Tu připravíme vymícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a kapkou oleje dohladka. Díky přidanému oleji se poleva hezky leskne a po zaschnutí se neláme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!