Skořicové a kakaové šneky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 80 g cukru krystal
- 80 g povolené Hery
- 400 ml mléka
- 1 suché droždí
- špetka soli
- 1 vejce
- cukr
- skořice
- kakao
Postup Skořicové a kakaové šneky
Postup přípravy receptu
-
Do mouky s cukrem a suchým droždím přilijeme povolenou Heru. Mléko přiléváme postupně a šleháme do doby, než vznikne těsto. Mouku a mléko přidáváme podle potřeby. Těsto by mělo být pružnější, ale ne úplně řídké.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme tenký plát, který potřeme vejcem a posypeme cukrem se skořicí. Těsto srolujeme a nakrájíme na kolečka, která klademe na pekáč s pečícím papírem. Stejný postup je i u varianty s kakaem, jen nepřidávám cukr.
Šneky potřeme vejcem a dáme péct do trouby na 175 stupňů na cca 15 minut.