Sezamový chléb
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 350 ml vody
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 250 g hladké chlebové mouky
- 300 g žitné chlebové mouky
- 2 lžičky kmínu
- 1 hrst sezamových semínek
- 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup Sezamový chléb
Postup přípravy receptu
-
Do pečící trouby dáme všechny ingredience v pořadí, jak jsou napsané, zvolíme program - těsto, necháme i vykynout (kdo chce, dá celý program i s pečením!).
Těsto dáme na vál, trošku podsypeme moukou, vytvoříme veku, nebo pecen, přendáme do pekáče na pečící papír, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut odpočinout.
Pak ho potřeme olejem s vodou a dáme ho péct do vyhřáté trouby.
Při pečení párkrát potřeme olejem s vodou a chléb zkoušíme špejlí a až zůstane suchá je chléb hotový.
Dáme ho do ošatky, nebo na mřížku a necháme vychladnout a pak už konzumujeme.