Rychlá mrkvová polévka s játrovým drobením

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 másla
2 mrkve
lžíce podravky
asi 1 a 1/2 l vody
játrové drobení
na drobení:
kousek jater cca 10 dkg
1 vejce
majoránka
2 stroužky česneku
strouhanka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (na fotu jsem dávala mraženou s kořenovou petrželí) a zlehka opékáme, cca 5 minut.. Když je slyšet že se začíná přichytávat na dno, podlije 1 a 1/2 litrem vody a ochutíme podravkou - dle chuti.

  2. Mezitím si připravíme játrové drobení: Rozmixujeme játra, přidáme vejce, majoránku a česnek, a nakonec trošku osolíme - solíme ale až když jsou játra rozmixovaná.. Potom přidáme tolik strouhanky aby se dala směs na hrubém struhadle strouhat.

  3. Přidáme asi 5 lžic drobení do polévky a vaříme asi 5 minut.. Před podáváním přidáme zelenou petrželku..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!