Rychlá mrkvová polévka s játrovým drobením
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/4 másla
- 2 mrkve
- lžíce podravky
- asi 1 a 1/2 l vody
- játrové drobení
- na drobení:
- kousek jater cca 10 dkg
- 1 vejce
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- strouhanka
- sůl
Postup Rychlá mrkvová polévka s játrovým drobením
Postup přípravy receptu
-
V malém hrnci rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev (na fotu jsem dávala mraženou s kořenovou petrželí) a zlehka opékáme, cca 5 minut.. Když je slyšet že se začíná přichytávat na dno, podlije 1 a 1/2 litrem vody a ochutíme podravkou - dle chuti.
Mezitím si připravíme játrové drobení: Rozmixujeme játra, přidáme vejce, majoránku a česnek, a nakonec trošku osolíme - solíme ale až když jsou játra rozmixovaná.. Potom přidáme tolik strouhanky aby se dala směs na hrubém struhadle strouhat.
Přidáme asi 5 lžic drobení do polévky a vaříme asi 5 minut.. Před podáváním přidáme zelenou petrželku..