Rybí medailonky smažené“v polotovaru“
Recepty, RybySuroviny
- 6 ks rybích medailonků filé
- citronová šťáva
- sůl
- mletý pepř
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- celý sáček směsi Zatřes a upeč na obalovaná stehýnka
- olej na smažení
- 2 plátky citronu
- snítka petrželky na ozdobu
Postup Rybí medailonky smažené“v polotovaru“
Postup přípravy receptu
-
Zmrzlé medailonky rychle opláchneme pod studenou tekoucí vodou, narovnáme na talíř, zakápneme větším množstvím citronové šťávy a necháme při pokojové teplotě hodinu odstát. Poté narovnáme na čistou utěrku, přebývající část utěrky přehneme přes rybu a lehkými doteky vysušíme přebytečnou tekutinu.
Do osušených medailonků opatrně vetřeme sůl s pepřem a obalíme v hladké mouce. Dále obalíme v rozšlehaném vejci a v obalovací směsi, kterou jsme promíchali se lžící strouhanky.
Obalené madailonky klademe do rozehřátého tuku a pozvolna smažíme 6 minut z každé strany do zlatavé barvy. Podáváme se šťouchynými bramborami.