Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g tresky (platýz, pangas..)
2 pórek
2 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce citrónové šťávy
bílý pepř
špetka zázvoru
špetka tlučeného rozmarýnu
sůl
máslo
2 lžíce hladké mouky
olivový olej
100 ml horkého vývaru
200 ml smetany ke šlehání
mléko
3 lžíce nasekané pažitky
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Rybí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu, které prošleháme s olivovým olejem, zázvorem a rozmarýnem.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka.

  3. Rozpálíme vyšší pánev a maso opečeme ze všech stran.

  4. Přidáme pórek a necháme ho zavadnout.

  5. Vše vyjmeme z pánve děrovanou sběračkou a udržujeme teplé.

  6. Ve zbylém výpeku rozpustíme dvě lžíce másla, zasypeme dvěma lžícemi mouky a umícháme žlutou jíšku.

  7. Naředíme ji horkým vývarem, přidáme smetanu a případně trochu mléka.

  8. Osolíme, prošleháme, snížíme teplotu, vložíme celé oloupané stroužky česneku a zvolna pováříme 20 minut. Podle potřeby doléváme malé množství mléka.

  9. Pár minut před koncem vyjmeme česnek, přidáme pažitku a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!