Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem
Recepty, RybySuroviny
- 500 g tresky (platýz, pangas..)
- 2 pórek
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžíce citrónové šťávy
- bílý pepř
- špetka zázvoru
- špetka tlučeného rozmarýnu
- sůl
- máslo
- 2 lžíce hladké mouky
- olivový olej
- 100 ml horkého vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- mléko
- 3 lžíce nasekané pažitky
- 2 stroužky česneku
Postup Rybí kotlík s pórkem a pažitkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Rybí maso nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme a přidáme citrónovou a pomerančovou šťávu, které prošleháme s olivovým olejem, zázvorem a rozmarýnem.
Pórek nakrájíme na kolečka.
Rozpálíme vyšší pánev a maso opečeme ze všech stran.
Přidáme pórek a necháme ho zavadnout.
Vše vyjmeme z pánve děrovanou sběračkou a udržujeme teplé.
Ve zbylém výpeku rozpustíme dvě lžíce másla, zasypeme dvěma lžícemi mouky a umícháme žlutou jíšku.
Naředíme ji horkým vývarem, přidáme smetanu a případně trochu mléka.
Osolíme, prošleháme, snížíme teplotu, vložíme celé oloupané stroužky česneku a zvolna pováříme 20 minut. Podle potřeby doléváme malé množství mléka.
Pár minut před koncem vyjmeme česnek, přidáme pažitku a dochutíme.