Rybí karí
Recepty, RybySuroviny
- 80 g tresky bez kůže
- 1 vrchovatá lžička zelené kari pasty
- 2 jarní cibulky
- 70 g cukety
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky na jemno nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce citronové šťávy
- Nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 100 ml kokosového mléka
Postup Rybí karí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky (asi 2 cm) a smícháme v misce s kari pastou a citronovou šťávou.
Cibulky nakrájíme šikmo.
Cuketu nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm a dlouhé asi 3 -5 cm.
V kastrolu rozehřejeme olej.
Vsypeme cibulku a cuketu a chvíli opékáme.
Přimícháme zázvor, citronovou kůru a promícháme.
Poté přidáme maso, zarestujeme a zalijeme mlékem. Chvíli povaříme.