Rybí filé s rýžovými omeletkami
Recepty, RybySuroviny
- Filé:
- 400 g rybího filé
- 3 lžíce citronové šťávy
- olej
- sůl
- Omeletky:
- 1 hrnek uvařené rýže (250 ml)
- 3 bílky
- pepř
- sůl
- Omáčka:
- 1 cibule
- 2 dl smetany
- 1 lžíce másla
- 2 žloutky
- bílý pepř
- 1 lžíce petrželové natě
- olej
- sůl
Postup Rybí filé s rýžovými omeletkami
Postup přípravy receptu
-
Na omeletky zmiešame ryžu so snehom z bielkov, bielym korením a soľou. Na oleji z oboch strán vyprážame zo zmesi dobleda malé omeletky.
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme smotanou, pridáme maslo, osolíme, okoreníme a zredukujeme varením na polovicu. Odstavíme a ihneď vmiešame rozmiešané žĺtky, nasekanú vňať, korenie a soľ. Už nevaríme.
Filé pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 min postáť. Posolíme a na panvici na horúcom oleji pečieme z oboch strán asi 3 min z každej strany.
Na taniere servírujeme ryžové omeletky, filé a zalejeme omáčkou.