Rybí filé s rýžovými omeletkami

Recepty, Ryby

Suroviny

Filé:
400 g rybího filé
3 lžíce citronové šťávy
olej
sůl
Omeletky:
1 hrnek uvařené rýže (250 ml)
3 bílky
pepř
sůl
Omáčka:
1 cibule
2 dl smetany
1 lžíce másla
2 žloutky
bílý pepř
1 lžíce petrželové natě
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na omeletky zmiešame ryžu so snehom z bielkov, bielym korením a soľou. Na oleji z oboch strán vyprážame zo zmesi dobleda malé omeletky.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, zalejeme smotanou, pridáme maslo, osolíme, okoreníme a zredukujeme varením na polovicu. Odstavíme a ihneď vmiešame rozmiešané žĺtky, nasekanú vňať, korenie a soľ. Už nevaríme.

  3. Filé pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 min postáť. Posolíme a na panvici na horúcom oleji pečieme z oboch strán asi 3 min z každej strany.

  4. Na taniere servírujeme ryžové omeletky, filé a zalejeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!