Rybí filé s pikantní omáčkou od Rox

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg rybích filetů (ne Panganiuse!)
3 lžíce másla
3 cibule
3 lžíce rajčatového protlaku
1/2 l mléka
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky soli
1/2 kostky masoxu
4 lžíce ostrého či pikantního kečupu
1 citron
1 lžička octa

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety pokapeme octem, osolíme a opečeme po obou stranách na másle či oleji asi 12 minut.

  2. V jiném kastrolu zpěníme na másle pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou cibulovou jíšku.

  3. Zalijeme ji po částech mlékem, vymícháme dohladka, přidáme rajčatový protlak, masox, kečup, je možno i trošinku sladké sojové omáčky. Omáčku povaříme při mírné teplotě asi 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!