Růžičková kapustička zase jinak

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

13 růžiček kapusty
1 cm plátek špeku
2 kolečka suchého salámu(každé 1cm silné)
0,5 menší cibule
50 g nastrouhaného sýra
200 ml vývaru(může být i z kostky)

Postup přípravy receptu

  1. Do vroucího vývaru dáme očištěné růžičky kapusty a necháme na mírném plameni vařit. Mezitím si očistíme a nadrobno pokrájíme cibulku, slaninu a salám na drobnější kostičky, tvrdý sýr si nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle.

  2. Do rozehřátého kastrůlku vložíme slaninu, až se začne rozpouštět, přidáme salám a cibulku a vše necháme osmahnout do světle zlaté barvy. Trošku si odebereme bokem na závěrečné zdobení a vyškvařený tuk slijeme.

  3. Uvařené kapustičky vybereme dírkovanou obracečkou do kastrůlku s osmaženýma surovinami, přidáme 2 polévkové lžíce vývaru, promícháme, minutu necháme zavařit a můžeme podávat.

  4. Sypeme nastrouhaným sýrem a odebranou osmaženou částí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!