Rohlíčky touha
Recepty, CukrovíSuroviny
- 140 g másla změklého
- 140 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 200 g vlašských ořechů (mletých)
- 4 bílky
- 70 g hrubé mouky
- tuk
- mouka na plech
- NA POLEVU:
- 3 žloutky
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup Rohlíčky touha
Postup přípravy receptu
-
V míse důkladně utřete máslo, cukr a žloutek do husté bílé peny. Z bílku ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidejte 140 g mletých ořechů, hrubou mouku a zlehka vmichejte sníh.
Těsto rovnoměrně rozetřete na plech a uhladte stěrkou. Pečte v předehřáté troubě na 170°C až těsto pěkně zrůžový a okraje začnou zlatnout, trvá to asi 10-15 minut. Pozor, at se těsto nepřepeče, nesmí být hnědé!
Mezitím připravte polevu. Utřete žloutky s oběma cukry až uplně zbělají (je-li poleva příliš hustá, kápněte do ní trochu vody).
Ihned po vyndání plechu z trouby rozetřete na horké těsto polevu a posypte zbylými ořechy. Nechte vychladnout a pak vykrajujte vypichovacím kolečkem rohlíčky.