Řízky z mletého masa, sýru a mrkve

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
150 g strouhaného sýru (Gouda)
cca 100 ml kondenzovaného mléka (Tatra)
malá mrkev
sůl
pepř
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme na jemno. Maso, sýr, mrkev, sůl a pepř promícháme. Přidáme mléko a pořádně zpracujeme.

  2. Když je maso důkladně promíchané a kompaktní, uložíme ho na nejméně dvě hodiny do lednice. Klidně přes noc.

  3. Navlhčenýma rukama vytvarujeme ploché řízky. Obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!