Ředkvičková polévka s vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

150 g ředkviček
50 g Eidamu
2 lžíce másla
1500 ml vody
2 vejce
1 lžíce polohrubé mouky
2 bujóny
zelená petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na másle asi 3 minuty.

  2. Přidáme lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do lehkého zrůžovění.

  3. Poté vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut.

  4. V polévce necháme rozpustit bujóny, přidáme na hrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou petrželku, nebo pažitku. Můžeme podávat s uzeninou a osmaženou houskou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!