Ředkvičková polévka s vejci
Recepty, PolévkySuroviny
- 150 g ředkviček
- 50 g Eidamu
- 2 lžíce másla
- 1500 ml vody
- 2 vejce
- 1 lžíce polohrubé mouky
- 2 bujóny
- zelená petrželka
Postup Ředkvičková polévka s vejci
Postup přípravy receptu
-
Ředkvičky oloupeme (nemusíme) a nakrájíme na kostičky, které osmažíme na másle asi 3 minuty.
Přidáme lžíci polohrubé mouky a smažíme dále do lehkého zrůžovění.
Poté vmícháme rozšlehaná vejce a usmažíme jako míchaná vajíčka. Zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut.
V polévce necháme rozpustit bujóny, přidáme na hrubo nastrouhaný sýr a nakrájenou petrželku, nebo pažitku. Můžeme podávat s uzeninou a osmaženou houskou.