Rebarborový koláč křehký bez drobenky
Recepty, MoučníkySuroviny
- těsto:
- 20 g másla
- 50 g cukru moučka
- 120 g polohrubé mouky
- Náplň:
- 2 hrnky nakrájené rebarbory
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- cukr dle chuti
- 1 lžíce polohrubé mouky
- ------------
- 250 ml hustého jogurtu, zakysanky či tvarohu
- cukr dle chuti
- 2 vejce
- 1 lžíce polohrubé mouky
Postup Rebarborový koláč křehký bez drobenky
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo smícháme s moukou a cukrem, vtlačíme do formy. Oloupanou nakrájenou rebarboru smícháme s nastrouhaným zázvorem, cukrem a moukou, rozložíme na těsto. Zapečeme v troubě na 190°C cca 15min.
Jogurt (zakysanku či tvaroh) smícháme s cukrem, moukou a vejci, nalijeme na předpečený poláč a dopečeme na 175°C, dokud není střed pevný. Krájíme po vychladnutí.