Rebarborový koláč křehký bez drobenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

těsto:
20 g másla
50 g cukru moučka
120 g polohrubé mouky
Náplň:
2 hrnky nakrájené rebarbory
1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
cukr dle chuti
1 lžíce polohrubé mouky
------------
250 ml hustého jogurtu, zakysanky či tvarohu
cukr dle chuti
2 vejce
1 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo smícháme s moukou a cukrem, vtlačíme do formy. Oloupanou nakrájenou rebarboru smícháme s nastrouhaným zázvorem, cukrem a moukou, rozložíme na těsto. Zapečeme v troubě na 190°C cca 15min.

  2. Jogurt (zakysanku či tvaroh) smícháme s cukrem, moukou a vejci, nalijeme na předpečený poláč a dopečeme na 175°C, dokud není střed pevný. Krájíme po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!