Rebarborové roládky

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek bílého cukru
1/2 hrnku brusinkového džusu (jakýkoli kyselejší džus)
1/4 hrnku vody
3 hrnky nahrubo nasekané rebarbory (já přidala ještě 2 hrnky jahod)
2,5 hrnku rozdrcených piškotů
2 PL hnědého cukru nebo třtinového
1/2 KL muškátového oříšku
1/4 KL skořice
1 PL oleje
1/2 hrnku mléka
3 PL změklého másla
2 hrnky na jemno nakrájené rebarbory
1/4 hrnku hnědého cukru
2 PL bílého cukru

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 220´C.

  2. V kastrůlku za stálého míchání přivedeme k varu džus, vodu a hrnek cukru. Vaříme asi minutu a necháme odstát.

  3. 3 hr nahrubo nasekané rebarbory dáme do zapékací mísy o velikosti cca 23x23cm.

  4. Namleté sušenky (máslovky/ piškoty..., pokud chcete mít roládky nadýchané přidejte i trošku prášku do pečiva) smixujeme s 2 PL hnědého cukru, muškát. oříškem, skořicí- vše dobře promícháme, pak přidáme olej a postupně přiléváme mléko, dokud těsto nebude mít jemnou konzistenci a nemělo by se lepit (když bude lepivé, přidejte více sušenek nebo trošku hl. mouky)

  5. Testo rozválíme na pomoučeném vále na cca 25x25cm velký plát, pomažeme máslem (já máslo vynechala, měla jsem máslové sušenky, posypeme na jemno nakrájenou rebarborou a tu zasypeme 1/4 hr hnědého cukru - stočíme do rolády a velmi ostrým nožem ji nakrájíme na 9 plátků, které rozprostřeme na rebarboru v zapékací míse.

  6. Roládky přelijeme džusem a zasypeme 2PL cukru.

  7. Pečeme 25-30 minut moučník je hotový pokud rebarbora bublá a roládky jsou dozlatova!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!