Rebarborová bábovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g rebarbory
- 800 g cukru
- 500 g hladké mouky
- 100 g tuku (máslo)
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 1 prášek do pečiva
- 1/8 l mléka
- trochu skořicového cukru
- trochu vanilkového cukru (vanilinového)
Postup Rebarborová bábovka
Postup přípravy receptu
-
Utřeme tuk s cukrem, přidáme mouku, špetku soli, žloutky, prášek do pečiva, mléko a nakonec přimícháme ušlehaný sníh.
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky (zhruba 1 cm)a naložíme do cukru, který rebarbora musí nasát (pokud všechen vysaje, přidáme, ale každý podle chuti. Kdo má rád kyselejší, cukr nepřidává).
Těsto nalijeme do formy, kterou vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem, a nasypeme část rebarbory - promícháme, aby byla i v těstě. Zbytek nasypeme navrch.
Lehce posypeme vanilkovým cukrem a dáme péct (asi 200°C, zkoušíme špejlí).
Po upečení posypeme (lehce) skořicovým cukrem. Dobrou chuť!