Řapíkatý bramborový salát k bleskové rybě
Recepty, PřílohySuroviny
- 1 kg brambor
- 4 ks řapíkatého celeru
- 1 menší cibule
- trochu pažitky
- marináda:
- 2 PL olej
- 2 PL octu
- 1 KL cukru
- 1 KL soli
- 1/4 KL pepře
- (Případně 200 g majonézy místo oleje)
Postup Řapíkatý bramborový salát k bleskové rybě
Postup přípravy receptu
-
Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté očistíme a pokrájame.
Stonky zeleru umyjeme, zbavíme fúzikov a pokrájame na tenko - cca 2 mm. Cibuľu a pažítku na drobno.
V miske zmiešame olej, ocot, soľ, cukor, korenie a nalejeme na zmes zemiakov, celeru, cibule a pažítky. Necháme aspoň 3 hodiny odstáť v chladničke. Množstvo na marinádu je orientačné.