Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 velké bílé cibule
- 1/2 lžičky krupicového cukru
- 1 hrnek quinoy
- 2 hrnky zeleninového vývaru
- 1/2 hrnku zlatých rozinek
- 1/2 lžičky estragonu (dala jsem provensálské koření)
- sůl
- pepř
Postup Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Rozpálíme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme doměkka (asi 20 minut).
Asi v polovině restování přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
Když je cibule měkká a zlatavá, přidáme omytou a scezenou quinou a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, až než začne praskat. Z
alijeme vývarem, přidáme rozinky a estragon a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 15-20 minut, než se vsákne všechna voda.
Před podáváním dochutíme solí a pepřem.