Quinoa s rozinkami a karamelizovanou cibulí

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 lžíce olivového oleje
2 velké bílé cibule
1/2 lžičky krupicového cukru
1 hrnek quinoy
2 hrnky zeleninového vývaru
1/2 hrnku zlatých rozinek
1/2 lžičky estragonu (dala jsem provensálské koření)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

  2. Rozpálíme olej, přidáme cibuli a za občasného míchání restujeme doměkka (asi 20 minut).

  3. Asi v polovině restování přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.

  4. Když je cibule měkká a zlatavá, přidáme omytou a scezenou quinou a za stálého míchání restujeme asi 5 minut, až než začne praskat. Z

  5. alijeme vývarem, přidáme rozinky a estragon a vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi 15-20 minut, než se vsákne všechna voda.

  6. Před podáváním dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!