Quinoa s houbami (václavkami) zapečená v paprice
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 150 g suché quinoy
- 2 hrsti čerstvých hub (já použila václavky)
- 4 sušená rajčata naložená v oleji s bylinkami a česnekem
- 1/2 červené papriky
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- snítka čerstvého tymiánu
- zelená petrželka
- 100 g tvrdého sýru (gouda, blaťácké zlato apod.)
- 2 čerstvé papriky na plnění
- olej
- sůl
Postup Quinoa s houbami (václavkami) zapečená v paprice
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme vařit propláchnutou quinou do osolené vody (1 díl quinoy a 1,5 dílu vody).
Vaříme 15-20 minut, poté odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut. Veškerá tekutina by se měla vstřebat.
Na oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, vhodíme pokrájené houby, osolíme, přidáme otrhané lístky tymiánu a dusíme 5 minut.
Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, posekaná rajčata a dusíme ještě 10 minut.
Nakonec vmícháme posekaný česnek a petrželku. Po odstavení přidáme quinou a polovinu nastrouhaného sýru.
Směsí naplníme poloviny paprik, posypeme hojně sýrem, aby se nám quinoa příliš neopékala, jinak by ztvrdla.
Dáme do vyhřáté trouby na 200C a pečeme do zlatova.