Quinoa s houbami (václavkami) zapečená v paprice

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g suché quinoy
2 hrsti čerstvých hub (já použila václavky)
4 sušená rajčata naložená v oleji s bylinkami a česnekem
1/2 červené papriky
1 malá cibule
1 stroužek česneku
snítka čerstvého tymiánu
zelená petrželka
100 g tvrdého sýru (gouda, blaťácké zlato apod.)
2 čerstvé papriky na plnění
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme vařit propláchnutou quinou do osolené vody (1 díl quinoy a 1,5 dílu vody).

  2. Vaříme 15-20 minut, poté odstavíme a necháme dojít ještě 5 minut. Veškerá tekutina by se měla vstřebat.

  3. Na oleji si zpěníme na jemno nakrájenou cibuli, vhodíme pokrájené houby, osolíme, přidáme otrhané lístky tymiánu a dusíme 5 minut.

  4. Poté přidáme na kostičky nakrájenou červenou papriku, posekaná rajčata a dusíme ještě 10 minut.

  5. Nakonec vmícháme posekaný česnek a petrželku. Po odstavení přidáme quinou a polovinu nastrouhaného sýru.

  6. Směsí naplníme poloviny paprik, posypeme hojně sýrem, aby se nám quinoa příliš neopékala, jinak by ztvrdla.

  7. Dáme do vyhřáté trouby na 200C a pečeme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!