Pstruzi, plněné bylinkami a zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 2-4 pstruzi (podle počtu strávníků)
- 2 cibule
- 4 lžíce petrželky
- 4 lžíce libečku nebo bazalky
- sůl
- pepř
- citrón
- 2 PL bylinkového másla
- 50 g uzené šunky nebo tence pokrájené Vahalové slaniny
- 4-6 PL mix kořenové zeleniny pod svíčkovou
Postup Pstruzi, plněné bylinkami a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a pokapame citronem, nebo limetkou, opepříme, osolíme a zevniř potřeme zeleninovým základem.
Na zeleninu vložíme jeden plátek uzené šunky, kousky cibule a vše nakonec posypeme nadrcenými bylinkami. Okolo každého pstruha omotáme plátek šunky, ale neni nutné. Bříško rybky spíchneme špeljí, aby nám vše dobré zůstalo uvnitř pstruha a aby nám nic nevytékalo.
Pstruhy ještě pokapeme rozpustěným bylinkovým máslem a dáme grilovat z obou stran. Podáváme s opečeným americkým bramborem, barevnou zeleninou a citrónem, nebo jen se zeleninou, jak kdo chce.