Polenta zapečená s uzeným tofu a špenátem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1/2 válečku polenty
- 1 uzené tofu
- olivový olej
- kurkuma
- špenátové listy (1/2 sáčku) nebo několik kostek mraženého špenátu (ne protlak)
- 2 jarní cibulky
Postup Polenta zapečená s uzeným tofu a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Polovinu polenty nakrájíme na plátky a vyložíme jí vymazaný pekáček. lehce pokapeme olivovým olejem a posypeme kurkumou.
Na pokrájené jarní cibulce podusíme špenát (množství záleží na nás), osolíme a opepříme. Smícháme s uzeným tofu nakrájeným na kostičky.
Směs rozprostřeme na polentu. Druhou polovinu polenty natrouháme a posypeme jí směs. pokapeme olivovým olejem.
Dáme zapéct do trouby vyhřáte na cca 150 stupˇbů. Pečeme 30-50 minut, podle toho, jestli chceme mít polentový vrch jen zezlátlý nebo pořádně křupavý.