Polenta s pršutem

Recepty, Ostatní

Suroviny

300 g kukuřičné krupice
1,2 l vody
sůl
200 g pršutu
3-4 stroužky česneku
olej
petrželka
tvrdý sýr (ementál)

Postup přípravy receptu

  1. Z kukuričnej krupice, vody a soli za stáleho miešania uvaríme polentu.

  2. Na oleji opražíme na rezančeky narezaný pršut, pridáme prelisovaný cesnak a narezanú vňať a krátko orestujeme.

  3. Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu polenty, na ňu rozložíme opečený pršut, posypeme strúhaným syrom.

  4. Rozložíme druhú polovicu polenty a opäť posypeme strúhaným syrom.

  5. Prikryté pečieme v rúre 20 minút, potom odkryjeme a dopečieme do zlata. Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou a pod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!