Polenta s pršutem
Recepty, OstatníSuroviny
- 300 g kukuřičné krupice
- 1,2 l vody
- sůl
- 200 g pršutu
- 3-4 stroužky česneku
- olej
- petrželka
- tvrdý sýr (ementál)
Postup Polenta s pršutem
Postup přípravy receptu
-
Z kukuričnej krupice, vody a soli za stáleho miešania uvaríme polentu.
Na oleji opražíme na rezančeky narezaný pršut, pridáme prelisovaný cesnak a narezanú vňať a krátko orestujeme.
Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu polenty, na ňu rozložíme opečený pršut, posypeme strúhaným syrom.
Rozložíme druhú polovicu polenty a opäť posypeme strúhaným syrom.
Prikryté pečieme v rúre 20 minút, potom odkryjeme a dopečieme do zlata. Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou a pod.