Pohár Čokoládová pěna

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g čokolády (libovolná, dle Vaší chuti a možností)
4 vejce
250 ml horké instatntní kávy
špetka soli
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
čokoládové zdobení (hoblinky,drobečky...)

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozlámeme na malé kousky, vsypeme do mixéru, přidáme vejce, špetku soli a krátce rozmixujeme, dokud se čokoláda s vejci nezačne spojovat.

  2. Poté otvorem v nádobě za stálého mixování na nejvyšší stupeň otáček pomalu vléváme hodně horkou kávu a mixujeme, dokud se hmota nespojí a nevytvoří hustý krém. Ten nalijeme do sklenic a dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout.

  3. Zdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, ozdobené kousky čokolády.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!