Pohár Čokoládová pěna
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g čokolády (libovolná, dle Vaší chuti a možností)
- 4 vejce
- 250 ml horké instatntní kávy
- špetka soli
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- čokoládové zdobení (hoblinky,drobečky...)
Postup Pohár Čokoládová pěna
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozlámeme na malé kousky, vsypeme do mixéru, přidáme vejce, špetku soli a krátce rozmixujeme, dokud se čokoláda s vejci nezačne spojovat.
Poté otvorem v nádobě za stálého mixování na nejvyšší stupeň otáček pomalu vléváme hodně horkou kávu a mixujeme, dokud se hmota nespojí a nevytvoří hustý krém. Ten nalijeme do sklenic a dáme na 2 hodiny do lednice ztuhnout.
Zdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, ozdobené kousky čokolády.