Plzeňské vepřové
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové plece (popř.kýty)
- 1 cibule
- 60 g sádla
- 80 g chleba
- 1-2 dcl tmavého piva
- 5 dcl vývaru (1/2 magi kostky)
- sůl
- pepř
- kmín mletý (popř.frcený)
Postup Plzeňské vepřové
Postup přípravy receptu
-
Chléb zbavíme kůrky, nakrájíme na malé kostičky dáme do misky a zalijeme ho pivem. Pivo se nasákne do chlebíku.
Cibuli nakrájíme a osmahneme na sádle do růžova.
Přidáme na kousky nakrájené maso, osmahneme, osolíme, zalejeme vývarem. Dusíme do měkka a v případě potřeby podléváme vřelou vodou.
Měkké maso vyndáme a dáme do šťávy chléb namočený v pivu. Společně provaříme a poté procedíme. Nezahušťujeme, to udělá chléb.
Vrátíme maso zpět a osolíme, opepříme dle svojí chuti.