Pivní vepřové plátky na zelenině
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřových plátků (krkovice, kýta)
- 1 velká cibule
- 5-6 stroužků česneku
- 200 ml světlého piva
- 400 g sekaných rajčat (konzerva)
- 2 mrkve
- 1 menší cuketa
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce oleje
- špetka cukru a chilli
- sůl
- pepř
- snítka rozmarýnu
Postup Pivní vepřové plátky na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Do mísy dáme rajčata, pivo, hořčici, olej, cukr s chilli a nasekaný česnek. Promícháme, vložíme maso a necháme marinovat asi dvě hodiny.
Připravíme pekáč, vložíme cibuli a cuketu nakrájenou na kousky, mrkev na kolečka a rozmarýn. Přidáme maso, pekáč přikryjeme a pečeme na 190-200 st. do měkka.
Během pečení maso obrátíme a zeleninu promícháme. Nemusíme podlévat, z marinády je šťávy dost. Kdo ji chce lehce zahustit, popráší během pečení maso lžíci hladké mouky. Ideálně přes sítko, nedělají se hrudky.