Pivní krkovička s fazolkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky - 400-500 g
- 250 g mražených fazlových lusků
- 1 šlehačka 200 ml - 30%
- plátek čerstvého másla
- trošku mouky a voda
- 500 g brambory typ A
- sůl, pepř, kmín
- Marináda:
- 3 stroužky česneku utřeného se solí
- půl lžičky mletého pepře
- půl lžičky drceného kmínu
- 100 ml světlého piva
- 4 lžíce oleje
Postup Pivní krkovička s fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.
Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme do kastrolu. Osolíme, dáme špetku kmínu. Do druhého kastrolu dáme půl pytlíku mražených fazolových lusků. Osolíme, hodíme trošku pepře. Marinovanou krkovičku dáme do pekáčku a pečeme cca hodinu a půl na 180°C za pravidelného podlévání výpekem a pivem. Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut.
Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme. Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.