Peruánské plněné papriky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

6 červených paprik (1 paprika–200 g)
0,5 kg mletého vepřového masa (sádla méně než 10%)
150 g nakrájené cibule
100 g strouhaných arašídů (mohou být i solené)
svazeček nasekané petržele (podle chuti)
12 černých oliv překrojit na 1/2
2 vařená vejce
30 g polotvrdého sýra 6 x 5 g (Ementál, Gouda nebo i tučný Eidam, nízkotučné rychle tuhnou)
100 g kondenzovaného mléka Tatra light
sníh ze 2 vajec
2 lžíce olivového oleje (22 g)
paprika sušená
pepř
kmín nebo jiné koření
sůl
šťáva z 1 citronu
1 lžíce octa
asi 1 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme náplň. Na oleji osmahneme maso, přidáme cibuli, koření a sůl. Dusíme na mírném ohni 45 minut. Je-li potřeba, můžeme trochu podlít vodou.

  2. Do hrnce dáme vařit vodu, přidáme asi 2 lžíce soli, citronovou šťávu a ocet. Mezitím si připravíme papriky na plnění, tj. odřízneme vršek a vydlabeme.

  3. Vložíme je přibližně na 7–10 minut (podle velikosti) do vařící vody se solí, citronem a octem a při mírné teplotě povaříme, jen aby neztratily svůj tvar (tímto se ochutí a ztratí případnou pálivost).

  4. Jakmile je maso měkké, sundáme stranou, zamícháme do něj arašídy a petržel a můžeme začít plnit papriky. Do každé papriky přidáme navrch 2 olivy, 1/4 vajíčka, půl plátku sýra a vršek papriky jako pokličku.

  5. Narovnáme do vymazaného pekáčku, zalijeme kondenzovaným mlékem a přikryjeme bílkovým sněhem. Povrch pokapeme olejem. Pečeme v rozpálené troubě 30 minut na 150°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!