Perlička s chřestovou nádivkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1,2 kg Očištěná perlička
- 1 cibule
- 100 g slaniny
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření,
- 5 kuliček jalovce
- sůl
- kousek másla
- Na nádivku:
- 2 housky namočené v mléce a vymačkané
- 6 bílých chřestů
- 100 g slaniny
- kousek másla
- 1 stroužek česneku
- čerstvá petrželka
- 1 vejce
Postup Perlička s chřestovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Perličku zvenku i zevnitř osolíme, můžeme popřípadě okořenit třeba grilovacím kořením. Na nádivku smícháme housku s máslem, vejcem, petrželkou a orestovanou slaninou s nakrájeným oloupaným syrovým chřestem. Osolíme. Nádivkou naplníme břišní dutinu perličky, otvor spíchneme nebo zašijeme a nohy svážeme provázkem.
V pekáčku si připravíme základ. Na másle orestujeme současně nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou a veškerým kořením. Na tento základ položíme perličku, trochu podlijeme, přiklopíme a na 45 minut vložíme do trouby rozpálené na 200°C. Poté poklici sejmeme a dopečeme kůrčičku. Během pečení poléváme výpekem.