Paštiková pomazánka II.

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g játrové paštiky (podle vlastního výběru)
50-80 g másla
sůl a pepř podle chuti
1 střední cibule
2-3 kyselé okurky podle velikosti (nebo trochu dobře okapané čalamády)
2-3 vajíčka natvrdo + 1-2 na ozdobu
případně 1 lžička hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Paštiku (měla jsem svoji domácí) utřeme s máslem, osolíme, opepříme, přidáme najemno krájenou cibuli a okurku (nebo drobně posekanou čalamádu) a nadrobno rozkrájená vejce (další vejce jsem použila na ozdobu).

  2. Podle chuti můžeme přidat i lžičku hořčice. Pokud použiji do pomazánky čalamádu, tak hořčici ani nedávám, ale kdo rád, tak si ji přidá.

  3. Promícháme a mažeme na chleba, veku, apod. Hodí se i na jednohubky. Zdobíme dle fantazie a obsahu ledničky. Množství surovin si každý může upravit podle své chuti a podle počtu strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!