Parmazánové sušenky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

180 g špaldové mouky ale můžete použít i obyčejnou hladkou
100 g strouhaného parmazánu ale klidně použijte i pecorino
110 g vychlazeného másla
100 g kysané smetany
1 lžička drceného růžového pepře
1/2 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, Parmazánu a másla, soli a drceného růžového pepře vypracujte jakoby drobenku. Ideální je na to použít mixér. Do drobenky postupně přidávejte kysanou smetanu. Může se stát, že ji nedáte celých 100 g, protože to závisí na savosti mouky. Mělo by vám vzniknout hladké a pevné těsto.

  2. Z těsta vypracujte váleček, který nechte v lednici vychladit, klidně i do druhého dne. Váleček těsta nakrájejte na 0,5 cm tlusté kolečka. Nemusíte řešit zásadně tvar, protože sušenky se troubě lehce roztečou.

  3. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10 minut. Sušenky skladujte ideálně v papírové nebo dřevěné krabici či sáčku, protože ve vzduchotěsné nádobě zvlhnou a ztratí křehkost.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!