Parmazánová prsíčka v pršutu s rajčatovým salátem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
30 g Parmazánu
8 plátků Pršutu
2-3 PL olivového oleje
sůl
pepř
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso omyjeme, osušíme. Vložíme mezi potravinové fólie a válečkem maso zploštíme.

  2. Kuřecí plátky překrojíme na poloviny, osolíme a opepříme. Parmazán nastrouháme do misky a postupně v něm obalíme všechny plátky masa.

  3. Sýr k masu pevně přitiskneme. Jednotlivé kousky kuřete zabalíme do plátků pršutu a převážeme potravinářskou nití. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené kuřecí plátky na něm z obou stran orestujeme (cca 3 minuty z každé strany).

  4. Podáváme s bramborovou kaší. Můžeme podávat jen s bílým pečivem a rajčatovým salátem s olivovým olejem a bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!