Panenčin cop s bazalkovým bešamelem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 ks vepřové panenky (cca 600 g)
2 lžíce másla
500 ml mléka
2-3 lžíce hladké mouky
1 stroužek česneku
1 svazek bazalky
olivový olej
sůl
pepř
česnekové koření s bylinkami (Kotányi)

Postup přípravy receptu

  1. Panenku přepůlíme a potom každý kus ještě rozdělíme podélně na přibližně stejné kusy. Každý podélně nakrojíme tak, aby vznikly tři proužky, ale nedokrojíme.

  2. Osolíme, opepříme, posypeme česnekovým kořením a zapleteme copánek, jehož konec spojíme párátkem. Potřeme olivovým olejem a necháme odležet.

  3. Mezitím připravíme bešamel (zpěníme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme, zalijeme mlékem a za občasného prošlehávání povaříme 15-20 minut), který osolíme a ochutíme prolisovaným česnekem.

  4. Nakonec přidáme jemně nasekanou bazalku. Odleželé maso opečeme na olivovém oleji ze všech stran (celkem asi 10 minut) a podáváme s bazalkovým bešamelem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!