Ovesná kaše s jablky a ořechy – zahřívací snídaně do podzimního rána
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 40 g ovesných vloček
- 100 – 150 ml sójového mléka
- 100 g jablka
- Skořice
- Lžíce nasekaných ořechů nebo semínek– lískové/ vlašské/ slunečnicová..prostě takové, které máte rádi
- Javorový sirup
- Rozinky
Postup Ovesná kaše s jablky a ořechy – zahřívací snídaně do podzimního rána
Postup přípravy receptu
-
Vločky si namočte předem (nejlépe přes noc) do 100 ml vody.
Poté v kastrůlku smíchejte se sójovým mlékem a přiveďte k varu.
Přidejte nahrubo nastrouhaná jablka, rozinky a za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 5 minut. Pokud chcete jablka křupavější“, přidejte jablka před koncem vaření.
Nakonec přimíchejte javorový sirup, skořici podle chuti a kaši naservírovanou v misce posypejte ořechy.